Идејата на дизајнерката Keri Muller е да им даде на книгите уште една шанса да раскажат приказна, ѝ помогна да ги трансформира старите книги во едно креативно уметничко дело кои често вклучува изработка на оригами форми.

Додека Милер создаваше ситни парчиња уметност кој претежно се составени од сечење и моделирање на старата хартија, патем создаде поголем формат од истиот материјал и го пренесе на ѕид, каде што истиот го доби заслуженото место на TEDx во Cape Town, со наслов “Forests of the Future”. Да се работи со постојаната структура на книгата и да се претвори она што светот веќе го смета за ѓубре во една провокативна визија на уметноста е својствена на препарирањето на веќе одамна изгубените видови…1

2

3

4

5

6

7

8

9

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЖените во паралелен универзум…
Следна објаваЗеленило во градското сивило | Coca – Cola
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР