Miguel Vallinas е индустриски и маркетинг фотограф од Мадрид кој создава чудна серија фотографии под наслов „Втора кожа“ каде што разни животни имаат несекојдневна улога. Облечени во модерна облека, секое животно изгледа како типичен човечки модел и се добива впечаток дека нивната облека одговара на нивните личности токму како „втора кожа“.

Над 50 животни застанале пред објективот на Vallinas и ја одиграле улогата која тој им ја доделил; лебедот изгледа како сериозна девојка, фламингото како бизнис дама, а мора да признаеме дека и магарето изгледа како фраер. :)

122 (1)

122 (2)

122 (3)

122 (4)

122 (5)

122 (6)

122 (7)

122 (8)

СПОДЕЛИ
Претходна објава7 совети за успех од Мухамед Али
Следна објаваШапките на Лејди Гага
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР