Philip Muñoz e самоук сликар кој дипломирал биохемија на Универзитетот во Бристол, но љубовта и посветеноста на сликарството го прават адекватен претставник на оваа уметност. Создава прекрасни хипер – реалистични слики.

„Обично сите цртаат совршена убавина, совршена во секој поглед. Моите девојки се поинакви, тие не се совршени. Тие се бунтовнички, со многу пороци, со сопствен социјален идентитет. Преку сликарството јас ги претставувам со сите маани и предности.“

1

2

3

4

5

6

7

8

СПОДЕЛИ
Претходна објаваБакни ме, те молам | Nagano Toyokazu
Следна објаваПоп-арт редизајн | Levente Szabó
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР