Многу интересна работа беше поставена на продажба од AbeBooks.com – вистински функционална репродукција на Гутенберговата печатарска машина. Овој пат навистина може да вметнеме парче од историјата во Вашата дневна соба и да си печатите свои книги. На трето ниво според оригиналниот примерок, рачно изработена од дабово дрво, каде извештаите велат дека истата е постара од 138 години.

Според мерките, таа е висока околу 3 и пол стапки висока и 3 стапки широка. Истата содржи чинија од магнезиум на 1611 King James страницата од Библијата, заедно со 10те Божји заповеди.

Печатарската машина на Јохан Гутенберг во пренослива варијанта направи вистинска светска револуција и го поплочи патот кон првата форма на масовна комуникација.
Цената на овој производ е околу 6. 500 долари.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЛетна куќа во морски стил
Следна објаваПовик за учество на „Мое Скопје“
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР