Кутри автори кои се најдоа на листата на познатиот портреист Феликс Тополски, имено познат по својата изобличена перцепција на ликови. Во 1960 година, Harry Ransom Center го најмува овој полски уметник да наслика портрети на најдобрите живи писатели. Тополски насликал 20 портрети со наслов „20 великани“ кои, во сумарум, се писатели пред своето време. И портретите се пред своето време: избравме 10 од нив, кои се прогласени за помалку грди од другите. Дали ќе Ви се допаднат или не е прашање на субјективитет, но сигурно е дека нема да Ве остават рамнодушни.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

СПОДЕЛИ
Претходна објаваШто е потребно да се направи маж/жена среќен/на?
Следна објаваТанц низ фотографии
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР