На прв поглед овие цртежи изгледаат како црно – бели фотографии, но тоа всушност е дело на Kelvin Okafor. Извонредни цртежи нацртани на начин на кој самите цртежи добиваат живот. Okafor вели дека е исклучително прецизен при создавањето на неговите дела, стремејќи се за создавање цртеж кој создава заблуда за нашите очи. Погледнете за што станува збор. Сигурни сме дека овие хипер-реалистични цртежи ќе Ви се допаднат.

1

2

3

4

5

6

7

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПолица на магнет | Magnetic Spirit
Следна објаваФото на денот | Сликарот и неговиот оркестар
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР