Моќта на книгите: поврзана со моќта на привлекување, задржување интерес, пренесување импресии. Покрај многуте прочитани книги кои го заслужиле своето место меѓу највисоко рангираните впечатоци (и обратно); верувамe, сите имаме свој пример на непрочитана книга кои достоиснтвено стои на Вашата полица и го чека својот ред. Или на пример, интригантно Ве привлекува од излогот на некоја книжарница заедно со Вашиот паричник. Доволно познато, нели?
Врз основа на едно американско испитување неодамна покажаните резултати го поставија следниот императив – дали се работи за мит (или вистина) поврзан за содржината на книгата, за која е релевантно дали ќе Ви се допадне, а која е стационирана на страна 99. Наш совет е, секогаш кога избирате книга (независно дали нова или непрочитана која веќе ја поседувате), свртете на 99та страница: исходот ќе биде неверојатен!

Па, зошто не би провериле уште денес?

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЗагрозена полица | Поларниот Џо
Следна објаваЧашка сладолед
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР