Еден од најиновативните и популарни мислители го поставува импративот на „Од каде доаѓаат добрите идеи?“ – Стивен Џонсон, преку својот бестселер со наслов „Се што е лошо е добро за Вас“ се појавува со универзалноста на горенаведеното прашање, во форма на заразна побарувачка на одговорот. Како дел од популарната култура, со цел поттикнување и генерирање идеи, тој силно верува дека ќе ги унапреди нашите животи, нашата култура, нашиот свет. Ова не е обична рецензија, ниту пак е уште еден предлог на книга за самопомош: ова е најкреативната и најкорисната реклама која сте ја виделе.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваДа се биде единец…
Следна објаваФото на денот | Во времето кога сите бевме среќни
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР