Новиот концепт на Џо и Рика Мансуето, стациониран во универзитетската библиотека во Чикаго, Илиноис, претставува врвен објект за чување и дигитализација на книгите во физички облик, каде што притоа егзистира подземен систем за складирање на истите, со капацитет од 3,5 милиони наслови. Во форма на елипсоидна купола и предност во ликацијата во универзитетскиот кампус, Мансуето библиотека во својата Гранд соба за читање, е отворена на 16ти Мај 2011 и обезбедува вистинско уживање во книгите на нестандарден начин.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваВистинско уживање | Библио-бања
Следна објаваКако да се пронајде модерен г-дин Дарси?
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР