Pontiac Firebird – автомобил кој е произведуван од страна на General Motors од 1967 до 2002. Втората генерација на Pontiac Firebird  беше одложена до 26 Февруари 1970 поради инженерски проблеми. Дизајнот во форма на шише беше отфрлен со цел да се добие сосема нов изглед кој се произведуваше речиси 11 години. Се сеќавате ли кој познат глумец и во кој филм го возеше овој прекрасен автомобил ? :)

Коментари

коментари

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР