Доколку како дете сте уживале во детските наслови и доколку како родител тежнеете истото уживање да го пренесете на Вашите деца, тогаш потгответе се за едно креативно изненадување кое го потресува умот – артистката Марија Попова успева да предизвика насмевка на секое лице независно возраста. Склуптури од хартија кои во својата суштина визуелно ја прикажуваат содржината на книгата, за кои Попова вели „Книгите, за мене, оживуваат преку моите раце… моите склуптури се мојот начин да го покажам она што зборовите успеваат да го создадат во имагинацијата на читателот“.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваФото на денот | Daddy’s little girl
Следна објаваЗбор како слика
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР