Уживачите во проверени и реномирани наслови кои го заслужиле своето место во историјата неприкосновено ќе се согласат со следнава констатација: мирисот на старите книги е апсолутно незаменлив! Во насока да го откриеме потеклото на уживањето на нашиот рецептор за мирис предизвикано од нашите омилени книги, презентираме едно видео кое го дава одговорот…
Уникатната арома која доаѓа пропратно со созревањето, односно стареењето на книгите е предизвикана од органскиот материјал на книгите кој реагира на топлина, влага, светлина; како и на хемикалиите кои се користат при производство на истите, имено искусени преку раѓањето на книгите. Проследете го истражувањето на хемичарите од Универзитетот во Лондон.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНајновиот подводен луксуз | Water Discus Hotel
Следна објаваJaс сум Ти
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР