Вистинските уметници знаат како да ги претворат секојдневните предмети во уметнички дела. Таков е уметникот Leszek Kobusinski, кој знае како да ги трансформира винските чаши во фина уметност.
Невообичаени форми на чаши, интересни композиции од истите, скршено стакло и поставеност на чашите која и пркоси на земјината тежа е дел од неговата работа. Погледнете.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваАнси | Новата Венеција
Следна објаваПрстен “Ми недостасуваш“
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР