Американската компанија за медиуми News & World Report, кој се занимава со анализи и собирање податоци, објави извештај за најлошите и најдобрите земји за воспитување деца.
Резултатите од извештајот беа собрани по истражувањето спроведено во 73 различни земји, составено со прашања од 65 различни категории.

Во анкетата учествуваа повеќе од 20.000 испитаници од целиот свет, а ние ви ги донесуваме првите 10 најдобри и најлошите земји за одгледување на деца.

Топ 10 – најдобри земји држави за одгледување дете:
1. Данска
2. Шведска
3. Норвешка
4. Канада
5. Холандија
6. Финска
7. Швајцарија
8. Нов Зеланд
9. Австралија
10. Австрија.
Kao što se da primijetiti, većina najbolje ocijenjenih nacija nalazi se u Europii – čak sedam od deset. Države naše regije nisu zastupljene u ovoj kategoriji, a geografski najbliža nam je Austrija.

Како што можете да забалежите, повеќето од највисоко рангираните нации се во Европа – дури седум од десет. Земјите од нашиот регион не се застапени во оваа категорија, а географски најблиску до нас е Австрија.

Десетте најлоши држави за одгледување дете:
1. Казахстан
2. Либан
3. Гватемала
4. Мјанмар
5. Оман
6. Јордан
7. Саудиска Арабија
8. Азербејџан
9. Тунис
10. Гана.
Земјите од нашиот регион не се застапени ниту во овој случај, а најголем број на држави се од Блискиот исток.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваРазговор со македонската примадона г-ѓа Весна Гиновска-Илкова
Следна објаваТренд: Големото враќање на контроверзниот материјал есен/зима 2020!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР