Изминатава година може да се нарече година на винтиџ стилот. Но што ќе биде модерно во 2019 година?

Од Стокхолм до Миланската недела на дизајнот, беше истражуван Art Deco стилот, а откриени се и лојалните ретро протагонисти. Додека дизајнирале, уметниците биле инспирирани од 500-годишнината на Леонардо да Винчи, фасцинирани од ренесансното сликарство и палетата на Ван Гог, а со своите дизајни слават и половина век од Вудсток.

Сакаме да ви ги презентираме новите идеите од колекциите за 2019 година – можност да разгледате што е пред нас оваа година.

Претходно, тоа беше модерен мебел од едноставни правилни форми, а во 2019 година мебелот е инспириран од скулптури.

“Пријателските” домашни апарати, облечени се во бои и текстил и ќе владеат оваа година, а претходно беа модерни апарати во црна, бела или металик бои.

Претходно – класични огледала во позлатени рамки, а оваа година во тренд се огледала без рамки со невообичаена форма.

Во тренд беа ниски ниски масички за кафе, а сега се скандинавските масички.

Во мода се африканските мотиви на ткаенини и тапети во комбинација со скандинавскиот дизајн. Порано- ретро микс врз основа на еден стил, на пример, скандинавски.

Кога станува збор за купатилата, во тренд се кади кои се наоѓаат на подот, додека во последниве години беа актуелни самостојни кади со ногарки.

 

За декорација, дизајнерите предлагаат кружни вазни од дувано стакло, предходно беа правоаголни вазни.

Купатило со вистинско дрво, додека претходно дизајнерите инсистираа на купатила со модерен црн хром или бела керамика.

Во тренд е мек асиметричен тепих во минималистичка дневна соба, порано – килими и ориентални теписи.

Плетени столици во дневна соба. Порано – овој мебел се користел на терасите. Плетени столици денес се вратија во собите како додаток на главните објекти и создадоа опуштена атмосфера.

Оваа година се користат безжични преносливи мултифункционални светла – претходно статични светла со конвенционални прекинувачи.

Dekor 2019: Å¡ta je postalo moderno? Dekor 2019: Å¡ta je postalo moderno? Dekor 2019: Å¡ta je postalo moderno? Dekor 2019: Å¡ta je postalo moderno? Dekor 2019: Å¡ta je postalo moderno? Dekor 2019: Å¡ta je postalo moderno? Dekor 2019: Å¡ta je postalo moderno? Dekor 2019: Å¡ta je postalo moderno? Dekor 2019: Å¡ta je postalo moderno? Dekor 2019: Å¡ta je postalo moderno? Dekor 2019: Å¡ta je postalo moderno? Dekor 2019: Å¡ta je postalo moderno?

СПОДЕЛИ
Претходна објаваRosie Huntington-Whiteley во модна кампања за BCBG MAX AZRIA!
Следна објаваНавики кои ги практикуваат луѓето кои никогаш не се болни!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР