На петти декември со почеток  во 20.00h ќе се одржи Свечена академија во Националната Галерија на Македонија (НГМ) по повод 70 години од нејзиното создавање.

Публиката ќе има можност да проследи уметнички дела од познати автори како и голем број на архивски материјали поврзани со самите почетоци и развитокот на галеријата.

На изложбата ќе бидат претставени 150 листови оригинална архивска документација од 1948 до 1956 година кои сведочат за успешната приказна поврзана со формирањето на галеријата.

ВАЖНА НАПОМЕНА: За настанот присуството ќе биде можно само со покана и со потврда на присуството на: contact@nationalgallery.mk!!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСветски бестселер: “IT” Застрашувачко ремек-дело Stephen King!
Следна објаваHenri de Toulouse-Lautrec-хроничарот на парискиот ноќен живот!
Art will remain the most astonishing activity of mankind born out of struggle between wisdom and madness between dream and reality in our mind!! Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР