Некои од најубавите призори секогаш се создавват во синтеза со природата. Една од највеличенствените и скоро нестварно убава е несомнено т.н менхетенска краткодневница, редок феномен кој се случува во Њујорк два пати годично кон крајот на мај и во средината на јули месец.

Во 2001 година познатиот астрофизичар Нил Де Грејс го нарече овој феномен Manhattanhenge и го популаризира овој питорексен призор во светски рамки.

За сите оние кои планираат да го посетат Големото Јаболко во горе споменатите месеци во годиниата им препорачуваме да ги посетат најисточните делови на градот со што целосно ќе уживаат во оваа рајска убавина.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваФантастичен концерт на Brit Floyd во Скопје
Следна објаваСлика на Дејвид Хокни се продаде за неверојатни 90.3 милиони долари!
Art will remain the most astonishing activity of mankind born out of struggle between wisdom and madness between dream and reality in our mind!! My main fields of interest are arts and culture, but I am easily adaptable to different types of topics. Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР