На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 14.05 до 20.05.2018 ќе имате можност на сцената на Театарот да ги проследите следните претстави:

ден и час: 15.05.2018 (вторник) | 20.00

  • претстава: ПАРТИЈА РЕМИ

играат: Ѓокица Лукаревки, Маја Вељковиќ Пановска

автор: Доналд Ли Кобурн

режија: Виолета Џолева

ден и час: 17.05.2018 (четврток) | 20.00

  • претстава: ЛЕТ НАД КУКАВИЧЈОТО ГНЕЗДО

играат: Сашо Тасевски, Емилија Мицевска, Соња Стамболџиоска, Благој Чоревски, Диме Илиев, Златко Митрески, Ѓорги Тодоровски, Ненад Нацев, Игор Ангелов, Предраг Павловски, Игор Георгиев, Мелита Софрониоска, Александра Павлова

автор: Кен Киси Ристо Алексовски

ден и час: 18.05.2018 (петок) | 20.00

  • претстава: КАКО ДА СЕ ОГРАБИ БАНКА

играат: Лазе Манасковски, Марија Кондовска, Гоце Тодоровски, Симон Манасковски, Катерина Шехтанска – Лаковски, Калина Наумовска, Игор Георгиев

автор: Сами Фејд

режија: Иван Манасковски

ден и час: 19.05.2018 (сабота) | 20.00

  • претстава: СТРАНЦИ

играат: Игор Ангелов, Ирена Ристиќ, Биљана Драгиќевиќ Пројковска, Зоран Љутков, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Предраг Павловски.

режија: Нела Витошевиќ

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваBoutique hotel Alhambra – луксуз на островото Лошињ!
Следна објаваНов студентски комплекс во Hangzhou, Кина!
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР