На 12 и 13 јануари 2023 во 20.00 часот ќе се одржи традиционалниот Гала Оперскиот Концерт по повод празникот Василица.  Настапуваат хорот и оркестарот на Национална опера и балет. На програмата ќе бидат изведени арии, дуети и хорски делници од опери и оперети од композиторите: Белини, Пучини, Верди, Џордано, Штраус – помладиот.

Диригенти:

– Бисера Чадловска

– Иван Еминовиќ

– Режисер: Дејан Прошев

– Концерт мајстор: Верица Ламбевска

– Хор мајстор: Ѓурѓица Дашиќ

Настапуваат:

– Весна Ѓиновска Илкова, сопран

– Сандра Митровска, сопран

– Дешира Ахмети – Крлиу, сопран

– Наде Талевска, сопран

– Ирена Кафкалевска, мецосопран

– Ѓорѓи Цуцковски, тенор

– Зоран Сотиров, тенор

– Борис Трајанов, баритон

– Марјан Јованоски, баритон

– Игор Дурловски, бас

– Александар Стефаноски, бас

☎️Билетарница: 078 426 536 /02 3118 451

Онлајн: https://www.karti.com.mk/etickets/TicketList.aspx?pEventID=4740

НЕМА КОМЕНТАРИ