На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 09.04 до 15.04.2018 ќе имате можност на сцената на Театарот да ги проследите следните претстави:

  • ден и час: 10.04.2018 (вторник) | 20.00

претстава: КАКО ДА СЕ ОГРАБИ БАНКА

играат: Лазе Манасковски, Марија Кондовска, Гоце Тодоровски, Симон Манасковски, Катерина Шехтанска – Лаковски, Калина Наумовска, Игор Георгиев

автор: Сами Фејд

режија: Иван Манасковски

 

  • ден и час: 11.04.2018 ( среда) | 20.00

претстава: ЧОЛАК

играат: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Игор Стојчевски

режија: Синиша Евтимов

 

  • ден и час: 12.04.2018 (четврток) | 20.00

претстава: СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан

режија: Ристе Алексовски

 

  • ден и час: 13.04.2018 ( петок ) | 20.00

претстава: АТЕНА СО ПЕНИС

играат: Рубенс Муратовски, Катерина Коцевска, Лазе Манасковски, Зоран Љутков, Јана Стојановска, Гордана Ендровска, Филип Трајковиќ, Калина Наумовска, Емилија Мицевска, Благица Димитровска, Александар Степанулески, Ванчо Петрушевски, Гоце Тодоровски, Диме Илиев

автор: Александар Русјаков

режија: Синиша Евтимов

 

  • ден и час: 14.04.2018 ( сабота ) | 20.00

претстава: ТОАЛЕТ ЗА ДАМИ – Гостува театарот Ј.Х.Џинот од Велес

играат: Зорица Панчиќ, Кица Ивковска, Васил Зафирчев, Ирена Илиевска, Кети Борисовска, Маја Љутков,Талија Настова, Марија Стефановска, Весна Димитровска Бобевски, Драгана Босниќ,Слободанка Чичевска и Александар Велјановски.

автор: Родолфо Сантана

режија: Деан Дамјановски

Коментари

коментари

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР