Секоја година Siena International Photo Awards ги споделува најубавите и најуникатните фотографии од места, луѓе и настани на нашата планета. Фотографи од целиот свет кои сакаат да ја споделат убавината која ја имаат документирано може да учествуваат. Фотографиите се наградуваат според неколку категории, а погледете ги нашите 10 омилени!

  1. „На самиот крај на светот“ од Alessandra Meniconzi (1во место во категоријата Патувања и Авантури)

Image may contain: one or more people, snow, sky, tree, outdoor and nature

2. „Ѕиркање“ од Petar Sabol (Извондредна пофалница во категоријата Животните во нивната природна средина).

Image may contain: bird

3. „Пештерата Атабаска“ од Juan Pablo De Miguel (Почесна благодарница во категоријата Кршлив мраз)

Image may contain: outdoor and nature

4. „Донавон“ во Клауд Брејк од Rodney Bursiel (3то место во категоријата Спорт во акција)

Image may contain: 1 person, ocean, outdoor, water and nature

5. „Бебе морски лав“ од Filippo Borghi (3то место во категоријата Животни во нивната животна средина)Image may contain: outdoor and water

6. „Храм од книги од Hans“ – Martin Doelz (1во место во категоријата Атхитектура и Урбана околина)

Image may contain: people sitting and indoor

7. „Игралиште“ од Wenpeng Lu (2ро место во категоријата Општа монохромна фотографија)

Image may contain: 1 person, outdoor

8. „Повикот“ од Krishna Vr (2ро место во категоријата Студенти)

Image may contain: one or more people and people sitting

9. „Најветровитите височини“ од Kristin Linnea Backe (Прогласена за извондредна во категоријата Општа монохромна фотографија)

Image may contain: 1 person, standing and outdoor

10. „Пандите полудуваат“ од Ami Vitale (2ро место во категоријата Животните во нивните животни средини)

Image may contain: outdoor and nature

 

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР