Tim Flach со своите фотографии ја „испиша“ книгата More Than Human која содржи портрети на најразлични видови животни. Сега направи серијал наречен Endangered, која овојпат содржи портрети на загрозени видови.

После патување низ светот, Flach ги имаше фотографиите чии ѕвезди се сите загрозени видови од црвената листа на  IUCN (International Union for Conservation of Nature) како ранливи поединци кои се соочуваат со суровиот екосистем.

Image may contain: bird

No automatic alt text available.

Image may contain: outdoor

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

Image may contain: plant and outdoor

Image may contain: one or more people

Image may contain: text

 

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР