На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 23.10 до 29.10.2017 ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

ден и час: 24.10.2017 (вторник) | 20.00

претстава: 2012 – последните Македонци

играат: Билјана Беличанец – Алексиќ,  Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Трајанка Илиева, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Игор Ангелов, Сања Арсовска.

режија: Сашо Миленковски

ден и час: 26.10.2017 (четврток) | 20.00

претстава: Буре Барут

играат: Лазе Манасковски, Ванчо Иван Петрушевски, Гоце Тодоровски, Ѓокица Лукаревски, Јовица Михајловски, Александра Павлова, Игор Стојчевски, Виолета Шапковска, Сашо Тасевски, Благој Чоревски, Златко Митрески, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Соња Стамболџиоска.

автор: Дејан Дуковски

режија: Сашо Миленковски

ден и час: 27.10.2017 (петок) | 20.00

претстава: Секс, дрога и рок ен рол

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан

режија: Ристе Алексовски

ден и час: 28.10.2017 (сабота) | 20.00

претстава: Атена со пенис

автор: Александар Русјаков

режија: Синиша Евтимов

играат: Рубенс Муратовски, Катерина Коцевска, Лазе Манасковски, Зоран Љутков, Гордана Ендровска, Филип Трајковиќ, Калина Наумовска, Александар Степанулески, Диме Илиев, Ванчо Иван Петрушевски, Гоце Тодоровски.

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНеделен хороскоп од 23 – 29.10.2017 година!
Следна објаваКолажите на Ивана Горичан
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР