Сега знаеме што зборува нашиот начин на одење за нашиот карактер!

Според неодамна објавената анкета во списанието Social Psychological and Personality Science, природата на нашиот одење, всушност е одраз на нашата личност.

Во една студија во која биле опфатени повеќе од 15.000 испитаници на возраст над 25 години, истражувачите дошле до интересни заклучоци. Тие ја мереле брзината на одењето која ја споредиле со прашалникот кој бил поделен на пет главни особини на личноста: отвореност, совесност, екстравертност, социјална компатибилност и невротичност.

Кога ги споредиле сите добиени резултати, тие дошле до заклучок дека луѓето што одат побрзо и се движат побрзо, се космополитски и социјално наклонети од другите, “бавните”. Луѓето кои одат полека, не само што се во полоша физичка состојба, туку во заклучокот од студијата се наведува дека тие се помалку друштвени и повеќе затворени.

Единствено што нам ни останува, е да го забрзаме нашиот одење!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПет млади американски џез изведувачи кои ќе се најдат на Вашата плејлиста
Следна објаваRoccoco,стил во уметноста(1700-1750)
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР