Новото рангирање е завршено и една земја ја понесе титулата за најдобра држава на светот, според истражувањата во кој учествуваа повеќе од 21.000 испитаници од 36 земји….

Испитувањата биле креирани така да се проценуваат државите на основ од 65 атрибути кои се групирани во 9 подкатегории; авантура, државјанство, културно влијание, наследство, претприемништво, работно време, моќ и квалитет на животот.

ШВАЈЦАРИЈА оваа година дебитираше како најдобра земја во светот, заради позитивните глобални перцепции за нејзиното општествено уредување, почитивање на човечките права и доброта средина за работа и развој на нови бизниси.

Najbolja zemlja sveta 2017.godine

Najbolja zemlja sveta 2017.godineNajbolja zemlja sveta 2017.godineNajbolja zemlja sveta 2017.godineNajbolja zemlja sveta 2017.godineNajbolja zemlja sveta 2017.godineNajbolja zemlja sveta 2017.godineNajbolja zemlja sveta 2017.godineNajbolja zemlja sveta 2017.godineNajbolja zemlja sveta 2017.godineNajbolja zemlja sveta 2017.godineNajbolja zemlja sveta 2017.godineNajbolja zemlja sveta 2017.godineNajbolja zemlja sveta 2017.godine

На првите 5 места покрај Швајцарија се најдоа и Канада, Обиденетото Кралство, Германија, Јапонија и Шведска.

 

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваДали знаете кои се 10 најскапи автомобили на свет?
Следна објаваПријатна вечер со најпрестижниот коњак LOUIS XIII !
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР