Вонземска убавина! Ова е најсоодветниот збор со кој може да се опишат природните убавините на Норвешка. Земја на среќни луѓе, каде финансиската стабилност  е една непроменлива категорија. Но, настрана од егзисенционалните прашања, нејзините природни убавини се тие кои што ги пленат сите посетители и туристи. Една од најголемите атракции е секако планината Kjeragbolten, поточно карпата која изгледа како да е заглавена помеѓу две големи карпи. Тоа  е Kjerag, која датира уште од леденото доба а е висока 985м. Погледнете  ја како изгледа како да не е од овој свет!


.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР