Уличната уметност веќе сериозно се дистанцира од вандализмот и плови кон прекрасните, длабоки творечки води. И од разните урбани канваси како ѕидови, па дури и цели згради, можеби едно од најзаборавените места за уметнички дела се скалите. Реално, ретко кој би очекувал уметничко дело кое те тера на размислуваање токму на некои јавни скали, но тоа што не ни паднало на сите на памет е дека скалите нудат одлична геометриска перспектива. Затоа украсените скали можат да бидат прекрасни мозаици од различни гледишта. Па да ги погледнеме некои од најубавите скали низ земјината топка!

 1. Скалите на 16та Авенија во Сан Франциско, Калифорнија
  2. Салвадор Дали на скалите во Музејот на уметност Филаделфија, Пенсилванија
  3. Риби кои пливаат на скалите во Сеул, Јужна Кореа
  4. Пиано скали во Валапараисо, Чилe
  5. „Жените се херои“ во Бразил
  6. „Санта Мариа дел Монте“ скали во Сицилија
  7. „Скали за мир“ од волонтерски тим во Сирија

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР