Идејата на актерката и активистка Џоана Ламли, The Garden Bridge Project, полека станува реалност. Имено, компанијата Heatherwick го презема проектот за изградба на мост со површина од 6000 метри квадратни, од кои 2500 ќе се покријат со прекрасна градина од разновидни дрвја и цвеќиња. Идејата зад проектот е да има повеќе зеленило во Лондон, па дури и на вакви урбани локации. Уште една придобивка е да има што повеќе пешаци кои ќе можат да го користат мостот за да стигнат од едно до друго место. Мостот е планирано да се заврши до 2019.

1 2 3 4 5 6 7

СПОДЕЛИ
Претходна објаваУмна саксија за цвеќе!
Следна објаваТимот на Pantone ја одбра хит бојата за 2017 година!
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР