Суптилноста понекогаш е многу помоќна од очигледните нешта, барем кога станува збор за артистичките форми. Chrissy Angliker е уметница од американско и швајцарско потекло која моментално живее и твори во Бруклин, Њујорк. Со користење на т.н. glitch уметнички техники, Криси слика портрети, сцени од плажа и други форми и детали кои се оставени на интерпретација на гледачот. Нејзините дела се карктеризираат со мешавина од силни бои и релјефни облици со кои доаѓа до израз техничкото и уметничкото мајсторство на авторот.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

 

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМала рибарска редизајнирана колиба со модерен изглед!
Следна објаваYAMAMAY – За секоја жена за секое тело
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР