Алпите изобилуваат со езера кои што го прават европскиот пејзаж прекрасен и бајковит. Инспирација се за многумина фотографи, па честопати се наоѓаат во фокусот.

Секое годишно време ја прави природата околу овие езера убава на свој начин, па без разлика дали во нивниот одраз има снежни врвови или зелени ливади секогаш се прекрасни.

Проектот во продолжение посветен токму на езерата на Алпите е дел од богатото портфолио на Mikołaj Gospodarek кој веќе долго време се занимава со ваков тип на фотографирање. Тоа што најпрво започнало како начин да се покаже убавината на светот околу него прераснало во професија на која е посветен веќе 8 години. 

1

Germany, Bavaria, Tegernsee, Alps. View from Rottach-Egern

3 4 5 6 7 8 9 10 11

Коментари

коментари

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР