Processed with VSCOcam with a6 preset

Серијата фотографии на Инстаграм наречена #olive_libraries на Olivier Martel Savoie е посветена на најубавите библиотеки низ светот.

Проектот трае веќе 2 години, а за таа цел авторот патувал низ целиот свет во потрага по најубавите библиотеки. Па така, локациите на фотографиите се од неговиот роден Монтреал, па сè до Москва, Будимпешта, Рим, Берлин, Амстердам, Париз и се разбира, најубавата библиотека во светот, библиотеката Клементиниум во Прага.

Навистина е тешко да се поверува дека при фотографирање на овие фотографии Olivier не користи професионален фотоапарат туку камерата на својот iPhone.

Во текот на работата на овој проект авторот се соочил со многу предизвици. Еден од нив е секако јазичната бариера, но тој морал да се справува дури и со обезбедувањето кое што го има секоја библиотека.

Сепак, резултатот е импресивен. Savoie навистина се посветил максимално на тоа да ја „улови“ совршената фотографија, од најдобриот агол.

Ентузијастичните артисти како Olivier Martel Savoie вршат одлична работа во прикажување на убавината на библиотеките и нивното приближување кон оние кои што немаат шанса да ги посетат.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with a6 preset

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР