Maybach Exelero е уникатен спортски автомобил од 2004 година. Направен по порачка на Fulda Tires од германскиот гигант во автомобилската индустрија Maybach-Motorenbau GmbH, дури и по 12 години, Exelero ја држи својата круна за најскап автомобил со вртоглаво висока цена од 8 милиони долари.

Fulda Tires го користи овој автомобил за тестирања на нова генерација широки гуми, а луксузната компанија Мајбах го создала моделот како модерна интерпретација на легендарниот спортски автобомил од 1930тите.

Според Top Gear, возилото било купено од раперот Birdman во 2011 за 8 милиони долари. Во јануари 2012, Motorvision направи профил на луксузниот автомобил, тогаш во сопственост на Mechatronik лоцирано во Германија.

maybach-exelero-08 Maybach_Exelero_IAA_2005maybach-exelero-88108605c2256_01maybach-exelero-05 Maybach-Exelero-21 maybach-62s-05 may_exel_1280_01 Maybach-Exelero-V12-Biturbo-Interior maybach-exelero-88112805c2256_07

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР