Семејниот дом во Buenos Aires, Argentinа е дизјнерско дело на архитектонското студио “Jorge Mastropietro”, кое изработува дизајни со нагласена грижа за околината.

Овој проект ја замаглува границата помеѓу внатрешната и надворешната природа и тоа многу успешно.

sashaboglu-designrulz-1

Продолжениот кров е модерна верзија на традиционалната веранда, истовремено создавјќи тапмон зона помеѓу внатрешниот и надвеорешниот простор. Внатрешноста е потполно отворена без столбовите, дава неограничен поглед од предната кон задната страна на куќата, со фокусиран поглед кон надвор.

sashaboglu-designrulz-2

Спалните соби се распоредени и јасно видливи во планот и на надворешната страна од куќата.

sashaboglu-designrulz-3

Надворешениот елемент на вода која го обиколува домот, буди еднаков пријатен мир и звук, што на станарите им дава кинетичка, природна енергија.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНајубави детски кревети!
Следна објаваКуќа среде шума во Хемптонс
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР