Кој би рекол дека во една конзерва може да се смести еден цел свет?

Mar Cerdà може да направи реалистични и детални елементи од секојдневието кои тешко е да се поверува дека се толку мали. По професија е илустратор, а потекнува од Шпанија.

Материјалите кои што најчесто ги користи се хартија и водени бои. Како дел од нејзиното портфолио е работа за издавачки куќи, како илустратор на книги за деца.

tumblr_o7fqpdCnQo1qas1mto1_1280 tumblr_o7fqpdCnQo1qas1mto2_1280 tumblr_o7fqpdCnQo1qas1mto3_1280 tumblr_o7fqpdCnQo1qas1mto4_1280 tumblr_o7fqpdCnQo1qas1mto5_1280

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР