Дизајнерите Yitan Sun и Jianshi Wu сакаат Central Park да стане достапен на поголем број луѓе, со необичен потфат – идејата е да создадат 300 метри висока и 30 метри длабока природна структура, направена од природни карпи кои се наоѓаат под самиот парк и така да завземат вкупна површина од 18 129 916.8 метри квадратни. Ако се прашувате колкава е таа површина, замислете го Empire State Building и помножете ја неговата површина со 80.

central-park-glass-walls-new-york-horizon-yitan-sun-jianshi-wu-evolo-skyscraper-competition-2 central-park-glass-walls-new-york-horizon-yitan-sun-jianshi-wu-evolo-skyscraper-competition-3 central-park-glass-walls-new-york-horizon-yitan-sun-jianshi-wu-evolo-skyscraper-competition-4

“Со својот високо рефлектирачки стаклен sид со кој би бил опкружен, пејсажот во внатрешниот парк ќе изгледа вон физичките граници, создавајќи привидна безконечност. Во срцето на New York, “New Horizon” е роден! ” – така кажаа авторите на проектот.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМеталик – миди здолниште е тренд!
Следна објаваНешто сосема необично- (Песочна уметност)
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ