Мајките се закон! Мајките се силни! Мајките се чудо! И потполно го заслужуваат денот посветен само за нив! Денот на мајките во многу земји се одбележува секоја година во втората недела на мај. Денот на мајката, почна да се слави од минатиот век и има свои корени во англиското и американското движење на жените. Американката Ann Maria Reeves Jarvis во 1865 година, го организирала движењето Mothers Day Meetings во кое што мајките можеле да ги разменуваат идеите за актуелните прашања.

Односот помеѓу мајките и децата, одамна бил предмет на проучување на многу филозофи, психолози и социолози. Некои мајки и деца, имаат скоро еднакви црти на лицето, други пак имаат слични карактери, а за трети, многу е тешко на прв поглед да се најдат сличности. Било како било, сите знаат дека никој и ништо не може да ја замени мајкината љубов, заради тоа на сите мајки им посакуваме Среќен ден на мајката!

Mother And Daughter Relaxing Together In Bed

blue7 mom-863055-1280 elisasednaoui10 mother-and-babyjpeg

СПОДЕЛИ
Претходна објаваВо H&M има се што ви треба за летување!
Следна објаваГледај Црни едра и научи како да бидеш вистински пират
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР