Францускиот уличен уметник Жилиен Маланд, создава огромни, улични уметнички дела низ светот. Неговите големи мурали, најчесто ги прикажуваат децата, во свет полн со бои. Мланад, често соработува со локалните уметници, па така неговата работа често знае да биде контекстуална и прилагодена на местото каде се наоѓа сликата.

Жилиен Маланд е роден во Париз, својот креативен пат и сликање на мурали го започнал пред дваесет години. Објавил две книги за своите патувања и уличната уметност, а последната која ја објави („Extramuros“) опфаќа 3 години „globepainting“.  

Патувал во Индија, Кина, Мексико, Индонезија и Виетнам!

street-art-seth-globepainter-julien-malland-39-880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-40-880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-43-880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-44-880street-art-seth-globepainter-julien-malland-45-880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-46-880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-54-880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-55-880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-56-880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-59-880

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објава19 креативни детски соби
Следна објаваФото на денот | Танц на мраз
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ