По повод 23-то издание на популарниот “Life Ball” што се одржува во Виена, фотографката Инге Прадер направи неверојатни фотографии со кои му оддаде почит на познатиот сликар Густав Климт. Имено, за потребите на оваа изложба беа ангажирани манекени кои ги „пресоздадоa” едни од најпознатите слики на Климт од неговата „Златна фаза”, и тоа “Danae”, “The Beethoven Frieze” и “Death and Life”. Изложбата со манекени, како и фотографиите на Прадер верно и реално ја доловуваат истата убавина, мрачност и декаденција што ја содржат оригиналните слики на Климт, но во тридимензионална форма.

“Danae” (1907)

1

lifeball-2-900x846

“The Beethoven Frieze” (1902)

2

3

7

8

9

10

“Death and Life” (1910)

4

5

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНов живот во напуштените станици на париското метро
Следна објаваГрејс Кели – (безвременски стил)
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ