Неодамна на француската  јавноста и беше претставен амбициозен проект во кој се претставени неискористените и заборавени станици на париското метро. Тунелите и станиците на подземната железничка станица биле напуштени уште од времето на првата светска војна. Познатата париска фирма “OXO ARCHITECTS” е ангажирана за овој проект да биде главен проектант.  Овие напуштени станици се планира да се претворат во спортски објекти, дискотеки, ресторани ,базени и др. Во план е и креирање на onlineплатформа каде што граѓаните ќе имаат можност да остават свои идеи и сугестии.

Прекрасна идеја, зарем не?! Погледнете како би изгледало сето ова!!

Paris-Metro-Station-Conversions_swimming-pool_dezeen_ss1

140210103153-arsenal-metro-station-paris-horizontal-large-gallery

disco-

metro2

Nathalie-Kosciusko-Morizet-Recycling-Old-paris-Metro-Stations-2

Abandoned-Ghost-Metro-Stations-Of-Paris-11

paris-ghost-stations_0

Nathalie-Kosciusko-Morizet-Recycling-Old-paris-Metro-Stations-5

НЕМА КОМЕНТАРИ