The Concrete Box House (Куќа од бетонски кутии) е проект на американското архитектонско студио Робертсон Дизајн. Концептот се темели на јапонската традиција на изградба на куќи, особено со влезната дрвена врата што ротира, но има еден поинаков, модерен дизајн. Структурата на овој објект се состои од три кутии: дрвена кутија и две бетонски кутии со различна големина. Во внатрешноста, просториите се едноставни, со големи прозорци што овозможуваат природна светлина.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваИзвонредна програма на Скопје Џез Фестивал
Следна објаваПосетете го ресторанот Lemongrass со импресивен дизајн!
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ