Не е важно во кој период од историјата живее, човекот од секогаш се восхитувал на убавината на скапоцените камења. Неодамна на територијата на јужна Австралија е откриен редок вид на опал, за кој се смета дека е највредниот скапоцен камен кој досега е пронајден од страна на човекот. Наречен е “Virgin Rainbow” и е проценет на 1.000.000$. Погледнете ја убавината на овој прекрасен камен. Заслепувачки, зарем не!?

opal-03.jpg.990x0_q80_crop-smart-e1440254766816

opal-04.jpg.990x0_q80_crop-smart-e1440254795906

opal-05.jpg.990x0_q80_crop-smart

opal-06.jpg.990x0_q80_crop-smart-e1440254809245

opal-07.jpg.990x0_q80_crop-smart-e1440254848323

opal-08.jpg.990x0_q80_crop-smart-e1440254865564

Коментари

коментари

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР