Според годинешната анкета на престижниот магазин “Travel and Leisure”, каде се избираат најубави и најпосетени градови, хотели, авиокомпании, крстарења а истите преферираат луксуз и патување со многу висок резултат годинава го предводи првото место јапонскиот град Kyoto. Тој е избран за број 1 посакувана дестинација од страна на читателите. Иако Токио како главен град е синоним за модерен градски живот со огромна енергија, Kyoto нуди некој сосем различен ритам на живот. Со својата богата содржина овој град нуди интересни можности за секаков вид забава. Во градот има преку 1000 будистички храмови, зен градини и дистрикти посветени на гејшите. Инаку овој град се смета за колевка на културата на гејшите. Градот бил престолнина во царска Јапонија во текот на 1000 годишното постоење на оваа империја.
Погледнете ја оваа убавина и уживајте!!0rnM9

82c2f-kyoto-in-pictures-10

Kyoto, Japan - November 22, 2013: Kifune Shrine is a Shinto shrine located at SakyO-ku in Kyoto, Japan

Nijo Castle in Kyoto, Japan KYOTO, JAPAN - OCTOBER 23: Nijo Castle  in Kyoto, Japan on October 23, 2014. A flatland castle, one of the seventeen assets of Historic Monuments of Ancient Kyoto which is designated by UNESCO as a World Heritage Site

6172219599_70d97c7e3a_b

download (1)

fushimi-inari-taisha-kyoto-japan_00435193

kyoto-japan-7

Japan_Kyoto_KiyoMizuDera_entrance_DSC00604

kyoto_gion_at_night_0701

kyoto-v-058.3

wallpaper_3_800x600

map_japan_kyoto

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објава[Филм] Мињони
Следна објава#ДелувајСега! – Нов фото-конкурс ги лови ефектите на климатските промени
Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ