На што Ве асоцира зборот „подарок“?

Некогаш, сопствената љубопитност и себичност не’ водат до граница да мислиме дека ги заслужуваме сите подароци и дека тука сме да се пријавиме за подарок… во секое време! А дали, во насока на тоа, се сметаме себеси дека не секогаш треба да примиме, туку дека треба и да дадеме подарок?

Овој артикал не е напишан во насока на превоспитување или покренување на свеста; туку целата суштина на истиот е дека никого не чини многу да направи чест или гест – збор или ситница за да му го направи на некого денот поубав. А ако веќе говориме за подароци, овој артикал постои за да Ви даде неколку идеи како да подарите на блиските или како да си подарите себе парче литература во форма на детал. Велат, дијамантот е врвот во накитот… ние велиме, се’ е во деталите… се’ е во скриените пораки.

Во метафората, во очилата за читање или симболот кој го носи Вашата омилена книга.

0 1 2 3 4 5 6 7 8 < 10 ipp 12 13 14 15

НЕМА КОМЕНТАРИ