Како новост и ексклузива за сите наши почитувани читатели, DIVIANARTS.com ви нуди комплетен дизајн и изведба на ентериери. Во прoдолжение ви претставуваме проект за клиенти од Софија, Бугарија, создаден од нашиот тим за внатрешен дизајн и уредување.

view4(1)

Кај ентериерот постои наклонета тенденција да се доближи современоста со едноставноста на минимализмот во просторот, а притоа да не се изгуби чувството на ексклузивност. Посебно внимание е посветено на релацијата помеѓу природните материјали кои се употребени, како подот од масивно дрво и мермерни плочи кои продолжуваат во континуитет по ѕидовите. Елементите во просторот се дизајнирани да соодвествуваат со современоста на истиот. Потенциран елемент во просторот е конзолната терпезарија која преку сајли е споена и зацврстена со таванот и добиваме чувство дека станува збор еден елемент. Останатите елементи се дизајнирани и изработени од медијапан со високо чувство за современост; елементот за одмор пред каминот испуштен е конзолно; конструкцијата на наслоните за перничиња е направена од сајли; разиграната библиотека се покрива со лизгачка врата. Кај одредени елементи, над терпезаријата и каминот оставени се отвори преку кои би добиле амбиентално осветлување. Ви се допаѓа ли дизајнот на овој ентериер?

Контакт: contact@divianarts.com

view1_z(1)

view2(1)

view3(1)

view4(1)

view5(1)

view6(1)

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМодата на улиците во Лондон за време на London Fashion Week
Следна објаваПатувачка библиотека
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ