На натпревар за најдобро идејно решение за изградба на нов мост во Лондон пристигнаа повеќе од 70 иновативни концепти. Мостот за пешаци над реката Темза ќе се гради помеѓу деловите Nine Elms и Pimlico во главниот град на Англија. Организаторите истакнаа дека целта на натпреварот е да се пронајде најдобриот тим способен за дизајнирање и претставување на уникатниот мост препознатлив за овој дел од Лондон, како и да се истражи какви би биле можните идејни решенија, наместо да се одбере само едно најдобро. Резултатите ќе бидат објавени во јули 2015. Во продолжение погледнете некои од прекрасните идеи на лондонските архитекти.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМини стан од 25м2
Следна објаваПрекрасни цветни девојки
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ