На што Ве асоцира дружба меѓу жаба и голем инсект?

Доколку тоа е лигавоодвратно и неподносливо, тука сме ние да ја промениме Вашата примарна асоцијација.

Талентираниот фотограф, Hendy Mp, фотографира спектакл кој ретко може да се види, а се сомневаме дека и некогаш бил виден. Жаба од видот на tree frog како јава голем инсект како на родео. Ова е можеби најмалото родео кое некогаш е видено. Но, нивниот однос е покомплексен од што се мисли на прв поглед. Тие не се стопан и милениче, туку тие се пријатели.

Овој вид на жаба има мал слој на тенка кожа меѓу прстите, чија слуз овозможува таа да се прилепи за грбот на инсектот.

Фотографиите се направени недалеку од домот на Hendy, во Sambas, Индонезија.

01

02

03

04

05

06

07

08

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНеделен Оскаровски маратон на Cineplexx
Следна објаваМини класици | BabyLit Book series
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ