Уморни од конзумирање на истиот, стар пакет книги со назнака „класика“ за Вашите деца или избирање на новиот креативен концепт на класичните книги за Вашите најмили? Серија на броеви во буквар за боење врз основа на класичната литература како продукт на Sugar shop како BabyLit Book series, со потпис на Alison Oliver е доволно слатка да Ве инспирира да ги навикнете Вашите најмили од најмали нозе да ја засакаат литературата. Со примери од типот на „Гордост и предрасуди“ или „Џејн Ер“ се крајно оригинален начин Вашата принцеза да се чувствува кул во градинка, односно „Дракула“ ќе направи Вашиот витез да биде главен во своето друштво во истата!

Дракула – Брам Стокер:

P

Ромео и Јулија – Вилијам Шекспир:

P

Гордост и предрасуди – Џејн Остин:

P

Божиќна приказна – Чарлс Дикенс:

P

Алиса во Земјата на чудата – Левис Карол

P

Џејн Ер – Емили Бронте:

P

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваФотографија | Најмалото родео во светот
Следна објаваВерсаче пролет-лето 2015
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ