Иако оваа објава во својата суштина нема намера да Ви ја препорача серијата „House of cards“, имено поради нејзиниот политички карактер; сепак, во голема мера е поврзана со името на Franck Bohbot. Овој фотограф со потекло од Франција влече импресии позади себе и својот објектив особено кога се среќаваме со фотографиите кои се дел од горе-споменатата серија.

Симетричниот стил кој е употребен за да се запази шармот на библиотеките од целиот свет кои се дел од оваа серија фотографии е евидентен преку очигледните архитектонски детали на овие простори, каде што несаканата околност дека библиотеките и-не-се-особено омилени места на луѓето прави истите да останат зачувани и недопрени од времето. Визуелна привлечност застапена во Париз, Рим; па дури и Бостон – тоа се местата кои што Franck Bohbot ги вклучува во својата серија. Задржете го здивот и за момент замислите дека ваква библиотека може да се најде и во Скопје… па, со радо срце да го поканиме Bohbot да ја овековечи во рамка!

1

2

3

4

5

6

СПОДЕЛИ
Претходна објаваГордост и предрасуди – Џејн Остин
Следна објаваЧетири сезони во ентериерот
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ