Живееме во време на брзи промени и во општество кое е опседнато со естетика. Општество кое диктира правила за убавина кои воопшто не се усогласени со физичкото здравје на жената. Време во кое сé повеќе и повеќе се јавува анорексија и зависност од пластични операции. Токму тоа е темата на овој краток анимиран филм на францускиот режисер и уметник на експериментална анимација Frédéric Doazan. Во него тој ги испитува параметрите на денешната женска убавина и прикажува како пластичната хирургија влијае на целокупниот изглед и психологијата на една жена. Еве како тој ја гледа современата жена.

1

2

3

СПОДЕЛИ
Претходна објаваФото на денот | Небото над Скопје
Следна објаваЛица без маски | „Соседи“ и „Проклетството на Виктор и Викторија“
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ