„Низ улиците на Сингапур“ е серија фотографии на фотографот Danny Santos кој фотографира непознати луѓе, доловува дел од нивниот секојдневен живот низ улиците на Сингапур. Секоја од овие фотографии всушност е производ на повеќе фотографии дигитално споени во една.

За 4 недели, Santos на различни локации секојдневно од иста позиција правел по една фотографија на секои 30 минути. Подоцна избира специфични елементи од секоја фотографија и ги спојува заедно. Со мешање на сегменти од различни фотографии тој сака да го долови пулсирањето на градот; од бизнисмени, деловни жени на високи потпетици, тинејџери, пензионери до туристи – сите посебно ги групира како во истиот момент да биле на истото место.

29

28

26

25

24

23

22

21

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПисателско студио | 9 примери за бегство
Следна објаваПред-есенска колекција на Stradivarius
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ